Képzelt ellenségeink legyőzése

A képzelt ellenségeink legyőzése

Mostani világunkra jellemző a “nyomás”, önmagunk- vagy a másik ember elnyomása. Erőlködünk, szkanderozunk, véleményt nyílvánítunk, a győz – veszít harcba ragadunk:

  • a nyak, a csuklyás izom, a vállak a veszteség, “alulmaradtam”, “legyőztek” területei.
  • térdek: a “folyton győzni akarok” érzése, folyamatos szkander a külvilággal. Belső harc, vívódás: “Na, most majd megmutatom!”

Olyan területen “erőlködik”, ahol már nem kéne.

  • a derék, a csípő fontos “központ”, itt tárolódnak az ősi energiáid. A csípőeltérések mutatják, “akartam valamit, de nem tettem meg”,vagy “eltérítettek az utamtól”, társadalmi, egészségügyi, vallási, bármilyen okból.

Csípőd energiái meghatározzák a térdek és a felsőtest energiaáramlását is. Fontos kiindulópont.

Aki bántóan kritizál (lényeg a győzelem) vagy behódol mindenkinek (“mindegy, már úgy is vesztettem”) – mindkettőnél ugyanaz a mögöttes háttér -, ők valójában megrekedtek, valamit vagy valakit még nem tudtak elengedni. Ezért a csípő eltérései mellett jelentkezhetnek aranyér, tályog tünetek is, illetve a bélben, női nemi szerveken megjelenő polip is ehhez a lelki körhöz tartozik.

Az elengedés hiánya évekig képes gúsba kötni: valamikor legyőztek, “túljártak az eszemen” és ez többé nem fordulhat elő!!

Bővebben...

Az asztrológia mint segítség - Előző életeink tükrében

asztrologia 01Az asztrológiai elemzés – sok materialista asztrológus munkásságával ellentétben –  valójában nem arra van, hogy mintegy kőbe vésett prognózisként megmondja „a tutit” az életünkkel kapcsolatban, és mindenféle cimkét ránk aggatva becsukja az abba vetett reményeink ablakát, hogy lehetünk még boldogok, esetleg lehet olyan párkapcsolatunk, amilyenre vágyunk, vagy, hogy lesz-e annyi pénzünk, amennyit szeretnénk.

Az asztrológia tárháza– a közhiedelemmel ellentétben – nem a jövővel kapcsolatos fix tényeket, „jóslásokat” tartalmazza. Ha behatóbban tanulmányozzuk ezt a kérdést, hamar kiderül, hogy ez nem is lehetséges,  hiszen a szabad akarat törvényével teljesen ellentmond.  Hogyan lehetne szabad akaratunk bármiben is, ha egy műszer segítségével pontosan detektálható lehet minden történés az életünkben? Miért küzdjünk, haladjunk, ha úgyis minden egyes apró tényező, esemény előre meg van írva, és az alól sem kibújni, sem annak kimenetelét pozitívan módosítani nem lehet?  - egy ilyen asztrológiai elemzésre valóban teljesen fölösleges pénz-, és időpocsékolás lenne elmenni. Hiszen nem csupán a pénzünket, a reményeinket is elveszi az az asztrológus, aki megfoszt minket az egyik legfontosabb kincsünktől: a szabad akaratba vetett hitünktől, és attól a reménytől, hogy lehetünk jobbak, többek, boldogabbak.

Bővebben...